WIJ Corpus den Hoorn

MET ELKAAR VOOR ELKAAR

Ondersteuning in de wijk

In de gemeente Groningen kunt u terecht bij één van de 13 WIJ-teams van WIJ Groningen als u ondersteuning nodig hebt. Waarvoor kunt u bij het WIJ-team aankloppen? Hieronder enkele voorbeelden:

  • U krijgt een brief, maar begrijpt de inhoud van die brief niet en wat die precies voor u betekent…
  • U zorgt voor een lastige peuter of puber en weet niet goed hoe u met hem/haar moet omgaan…
  • U hebt zorg nodig voor uzelf of uw partner en wilt weten wat de mogelijkheden zijn…
  • U komt iedere maand geld tekort en/of hebt andere financiële problemen en zou daar graag eens advies over willen krijgen…
  • U hebt een hulpmiddel of woningaanpassing nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen en weet niet hoe of waar u dit kunt regelen…
  • U maakt zich zorgen over uw verslaafde broer of verwarde buurman…

De medewerkers van het WIJ-team kunnen u helpen als u met dit soort vragen of zorgen zit.
Als u een leuk idee voor de wijk hebt of vrijwilliger wilt worden, bent u bij het WIJ-team aan het juiste adres.

Voor iedereen

Het WIJ-team is er niet alleen voor mensen met een handicap of een beperking. Het WIJ-team is er voor iedereen. Voor jong en oud, voor arm en rijk. Voor iedereen die even niet zelf verder kan. Of gewoon een goed idee voor de wijk heeft. Voor vragen die te maken hebben met het ouder worden net zo goed als voor vragen over opvoeden en zorg. Voor uzelf, voor uw kind of voor een ander waar u voor zorgt.

WIJ is ook een plek voor ontmoeting en activiteiten. Kom gerust langs voor een kop koffie en/of een praatje met andere buurtbewoners en de medewerkers van WIJ.
Dus loopt u rond met een goed idee voor uw buurt of wijk, deel het met WIJ.
Denkt u dat uw ervaringen een ander kunnen helpen, vertel het aan WIJ.
Misschien wilt u graag vrijwilligerswerk doen? WIJ heeft tips en suggesties voor u.

Hoe werkt het WIJ-team?

In het WIJ-team gaan we er van uit dat iedereen zolang en zoveel mogelijk eigen keuzes in zijn leven maakt. Daarbij is wat iemand (nog) wél kan belangrijker dan wat iemand niet meer kan. Door de uiteenlopende expertises binnen het WIJ-team hoeft u uw vragen niet op verschillende plaatsen bij verschillende mensen te stellen.

Zijn er meerdere problemen in een gezin of huishouden? Dan pakken we deze in zijn geheel aan. Samen met de hulpverlener wordt een plan van aanpak gemaakt.

Uw belang staat voorop

Vindt u het moeilijk om hulp te vragen of om uw probleem onder woorden te brengen? Hebt u moeite met alle loketten en regels die er zijn? De medewerkers van de WIJ-teams zijn ervaren professionals. Zij weten veel van jeugdhulp, maatschappelijk werk, begeleiding van mensen met een beperking, inkomens- en schuldenproblematiek en nog veel meer. Zij zijn tevens getrainde cliëntondersteuners. Uw belang staat ook bij hen voorop en zij helpen u graag met uw zorgvraag.

‘Eén huishouden, één plan, één regisseur’

Zijn er meerdere problemen in een gezin of huishouden? Dan pakken we deze in zijn geheel aan. Het gezin maakt samen met de medewerker van WIJ een plan van aanpak. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat één kind binnen een gezin ondersteuning nodig heeft. Ook dan kan het gezin samen met de medewerker van WIJ een plan van aanpak maken. Daarmee werkt het team volgens het principe ‘één huishouden, één plan, één regisseur’.

WIJ Corpus den Hoorn is er voor alle bewoners van Corpus den Hoorn, de Hoornse wijken en Piccardthof.

WIJ Corpus den Hoorn is een team van beroepskrachten en vrijwilligers met allerlei verschillende achtergronden, zoals jeugdwerk, ouderenzorg, buurtwerk, hulpverlening en/of gezinsondersteuning.

WIJ-medewerkers kennen de weg in uw wijk en kunnen samen met u zoeken naar een oplossing voor eventuele problemen die u ervaart in het dagelijks leven.

WIJ is ook een plek voor ontmoeting en activiteiten. Kom gerust langs voor een kop koffie en/of een praatje met andere buurtbewoners en de medewerkers van WIJ.

CONTACTGEGEVENS

WIJ Corpus den Hoorn

Locatie: Menno Lutterhuis
Paterswoldseweg 267 (ingang om de hoek aan de Laan v/d Vrijheid)
9728 AC Groningen
050 367 74 50
wijcorpusdenhoorn@wij.groningen.nl

http://www.facebook.com/wijcorpusdenhoorn

OPENINGSTIJDEN

DagVan/tot
Maandag09.00 – 17.00 uur
Dinsdag09.00 – 17.00 uur
Woensdag09.00 – 17.00 uur
Donderdag09.00 – 17.00 uur
Vrijdag09.00 – 17.00 uur