Wie zit er achter de Jumbo-incidenten?

De politie vraagt uw hulp! Sinds mei 2015 doet de politie onderzoek naar de incidenten bij Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle waarbij een explosieve stof gebruikt is. De acties van de dader hebben alleen tot materiële schade geleid, er zijn geen slachtoffers gevallen.

De identiteit van de dader is bij de politie nog niet bekend. De politie en het Openbaar Ministerie doen er, samen met Jumbo, alles aan om een nieuw incident te voorkomen. De politie doet daarom een beroep op u. Helpt u mee de identiteit van de dader te achterhalen?

 

Dader plaatst explosief aan Overwinningsplein Groningen
Op zondagavond 31 mei hoort een omwonende een luide knal bij de Jumbo-supermarkt aan het Overwinningsplein in Groningen. Het is niet meteen duidelijk wat er gebeurd is.

Locatie explosief Overwinningsplein
Een paar dagen later blijkt uit camerabeelden dat er iets tot ontploffing is gebracht. Hierdoor is schade aan een raam en kozijn ontstaan. Tijdens het onderzoek treft de politie onder andere enkele fragmenten van een grijze kookwekker aan. Een buurt- en passantenonderzoek leveren wel informatie op, maar leiden niet naar de identiteit van de dader.

Dader Overwinningsplein
Wel zijn er camerabeelden van de dader. Daarop is te zien dat de dader na het plaatsen van het explosief zijn weg vervolgt over de Canadalaan, in de richting van de kruising met de Bezettingslaan. De camerabeelden worden vertoond op Youtube en het tv-programma Opsporing Verzocht. Er komen veel reacties binnen, maar de gouden tip zit er helaas niet bij.

[youtube]https://youtu.be/JmhshxlqRkw[/youtube] [youtube]https://youtu.be/MftjhUfzIDs[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/FwEQjB-94Vc[/youtube] [youtube]https://youtu.be/tkqJ-y1HHc8[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/V8JqjarSNsw[/youtube] [youtube]https://youtu.be/jcAOneEXGQ0[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/NleFU7uUxhs[/youtube] [youtube]https://youtu.be/Xu2ZXuNgxSk[/youtube]
[youtube]https://youtu.be/IrJFSxIPp7Y[/youtube] [youtube]https://youtu.be/V7wMNzS4L4s[/youtube]

Zie ook: Website www.politie.nl met het dossier over de Jumbo-incidenten.
Zie ook: Help de politie in de zoektocht naar de dader van de Jumbo-incdidenten


XXZie ook: de Facebook-pagina van de politie Groningen: Politie Groningen Stad & Haren – donderdag 13 augustus 2015