Viersterrenhotel in ‘La Liberté’

****

Hotel in La Liberté
Apollo Hotels & Resorts breidt haar groep uit met een nieuw te openen hotel in de stad Groningen, te vestigen in een gebouw van Patrimonium aan de Laan van de Vrijheid: La Liberté.

prima-focus2

De hotelaccommodatie zal 107 kamers, een restaurant op de derde etage, een terras, twee vergaderzalen, een fitnessruimte en 70 parkeerplaatsen omvatten.

prima-focus

Bas Tolmeijer, directeur van Apollo Hotels & Resorts, is enthousiast over de toevoeging: “We zijn lang op zoek geweest naar een passend object in het noorden van ons land. Tot nu toe was deze regio een blinde vlek op onze portfoliokaart. Met het nieuwe hotel kunnen we onze landelijke accounts een sterk toegevoegde waarde bieden en betekent het voor de lokale bedrijven een uitstekend alternatief voor het bestaande aanbod.”

prima-focus3

Apollo Hotels & Resorts tekende een langjarige huurovereenkomst met Christelijke Woningstichting Patrimonium. Directeur-bestuurder Auke de Vries: “We zijn blij dat we de samenwerking met Apollo Hotels & Resorts aangaan. De commerciële ruimten van het complex waren aanvankelijk bestemd als kantoorruimte. Apollo Hotels & Resorts was met het Amsterdamse Ramada Apollo Hotel een van de eerste hotelketens die het aandurfde een groot kantorencomplex om te bouwen tot hotel. We maken graag gebruik van hun expertise om ook in Groningen een bijzonder project te realiseren. We zijn blij dat we nu in een keer alle leegstaande ruimten kunnen verhuren met deze prachtige oplossing. In La Liberté zijn ook woningen gehuisvest. We hebben gezamenlijk met Apollo deze bewoners uitvoerig ingelicht over de plannen”.

De activiteiten voor de transformatie van kantoor tot hotel zullen starten in de tweede helft van 2014 onder verantwoording van Focus Bouwmanagers uit Heerenveen. De opening van het hotel staat gepland voor 1 juli 2015.

Vanaf het plein

Apollo Hotel Groningen Centre

Opdrachtgever:
Chr. Woningstichting Patrimonium / Apollo Hotels & Resorts
Architect casco:
DPA Dominique Perrault Architecture / Oving architekten B.V.
Interieurarchitect:
N.t.b.
Bouwkundig aannemer:
N.t.b.
Interieurbouwer:
N.t.b.
Projectomschrijving:
Apollo hotel te Groningen gelegen aan de A7. Een bestaand kantorencomplex wordt getransformeerd naar een ****hotel met ca. 107 kamers met de volgende voorzieningen:
-parkeerkelder;
-24/7 receptie;
-restaurant/keuken/bar;
-fitnessruimte;
-boardroom

Naar de top
Zijaanzicht

04-presentatie-programma-2standaard-kamerhoekkamer