Dependance Fiduciaschool

 

Na een grondige verbouwing van het schoolgebouw aan de Canadalaan 8 in Groningen werd de locatie op feestelijke wijze in gebruik genomen door de leerlingen en de leerkrachten van de Fiduciaschool.

Tijdens de verbouwing werd het gebouw voorzien van een nieuw (geisoleerd)  dak, nieuwe thermopane beglazing met luchtroosters, nieuwe systeemplafonds en nieuw meubilair.

De bestrating van het schoolplein werd in ere hersteld en de voormalige kinderspeelplaats werd voorzien van vers graszaad. De bomen en de struiken werden gesnoeid. Vooralsnog zal het gras door de gemeentelijke grasmaaiers worden geknipt en mogelijk wordt het schoolplein later nog vergroot, waarbij het gras wordt vervangen door een harde ondergrond (tegels) .

Het geheel ziet er nu uit als een volwaardige dependance, passend bij de in de buurt bekende en gewaardeerde verzorgde uitstraling van (het hoofdgebouw van) de Fiduciaschool in de Distributiestraat.

Dependance Fiduciaschool

Historie Canadalaan

IMG_2498.JPG

Wellicht bent u in het bezit van foto’s, kaarten, historische gegevens (bijvoorbeeld de aanwezigheid van enkele scheepswerven, etc), bouwplannen, bestemmingsplannen, etc.

U kunt deze informatie sturen naar: webmaster.canadalaan@gmail.com

Mogelijk kan met behulp van uw informatie een interessante pagina ontstaan die kan worden gepubliceerd op deze website. Uw informatie is van harte welkom.

Elders op deze website is de volgende informatie te vinden. De tekst zal nog nader worden aangevuld.
zie ook:
Canadalaan op de kaart