Tweede editie Groningen Swim Challenge op 29 Augustus 2015

Op 29 augustus 2015 zal de 2e editie van de Groningen Swim Challenge worden gehouden.

swimchallenge

Ruim 70 zwemmers zullen zwemmen vanaf Zoutkamp via het Reitdiep naar de Oosterhaven in Groningen over een afstand van ruim 35 kilometer! Er wordt door teams in estafettevorm gezwommen en elke zwemmer zwemt dus ongeveer zeven kilometer. Dat staat gelijk aan ruim 280 baantjes in een zwembad. De zwemmers leveren een sportieve topprestatie en maken een unieke tocht door het natuurwater in de provincie en stad Groningen.

Maar dat is niet alles. Het daadwerkelijke doel van de Groningen Swim Challenge is zoveel mogelijk geld inzamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Ieder deelnemend team moet minimaal 1500 euro inzamelen voor dit doel. Via deze website Groningen Swim Challenge vind je het laatste nieuws, de opbrengst tussenstand, en het verloop van de voorbereidingen.

 

 

Deelnemers: beroemde en minder beroemde zwemmers.

Er doen beroemde en minder beroemde zwemmers mee aan de challenge. Wil je niet zwemmen maar wel kijken of sponsoren, dan kan dat natuurlijk ook.

 

GSC-2015 Jeroen Vogel

 

Doelstelling UMCG Kanker Researchfonds en samenwerking KWF.

Het UMCG  en KWF Kankerbestrijding werken samen in fondsenwerving met het UMCG Kanker Researchfonds. Doel van de samenwerking is om in Noord-Nederland meer mensen te betrekken bij de strijd tegen kanker om zo meer geld op te halen voor extra kankeronderzoek in het UMCG.

Veel mensen uit Noord-Nederland kennen het UMCG. Wie te maken heeft met kanker komt er regelmatig; soms voor onderzoek, vaker voor behandeling. Het ziekenhuis beschikt over moderne faciliteiten en deskundige artsen en verpleegkundigen. In het UMCG kunnen patiënten daardoor rekenen op een goede diagnose en een goede behandeling. Maar het UMCG doet meer. Artsen en onderzoekers doen er veel onderzoek naar kanker. Het UMCG Kanker Researchfonds geeft donateurs de mogelijkheid om specifiek dit onderzoek in het UMCG te steunen.

Door de krachten te bundelen kan het UMCG Kanker Researchfonds gebruikmaken van de kennis en expertise van KWF Kankerbestrijding en profiteren van de binding die donateurs ervaren met het UMCG.

 

UMCG_Kanker_Researchfonds