Start met kappen van bomen en houtopstanden

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg is het nodig om bomen te kappen of te verplanten. Te beginnen met het kappen van bomen op de plekken waarvoor de vergunning is verleend. Dat betekent dat men start in de omgeving van de Muntinglaan/Laan van de Vrede, langs de A28, Laan Corpus den Hoorn, Vrijheidsplein en Helperpad. Binnenkort is ook de planning bekend voor de overige gebieden.

De werkzaamheden zijn inmiddels volop aan de gang. Langs de A28 is een extra rijbaan aangelegd van rijplaten, waarover de houtsnippers worden afgevoerd.

De werkzaamheden worden onder meer uitgevoerd met behulp van een Albach Diament 2000. Deze versnippermachine zorgt met zijn eigen grijper voor de aanvoer van takken en dunne boomstammen. Die gaan er aan de ene kant in, terwijl de houtsnippers de machine aan de andere kant weer verlaten en direct in een gereedstaande vrachtauto worden gestort.

De Albach Diamant, met een eigen gewicht van 32.000 kg, is uitgerust met een schone Euro 6 motor van ruim 600 pk. Dit, in combinatie met een 2,4 ton zware snipperrotor, zorgt voor een hoge productie en snippers van goede kwaliteit.

De Diamant staat op een snelverkeer onderstel en kan zich met een snelheid van 70 km p/uur ook op de snelweg begeven. Door de compacte bouw van maar 2,55 meter breed en de lage druk banden kunnen wij ook op krappe en slecht toegankelijke locaties werken. 

Hier kunt u meer lezen over de kapwerkzaamheden en de overige bijzonderheden aan de Ringweg Zuid.