Groningen Spoorzone Nieuws

Het project Groningen Spoorzone bestaat onder meer uit forse aanpassingen aan sporen en perrons en het aanleggen van een voetgangerstunnel op het station. Op de plek van het PostNL-gebouw komt een busonderdoorgang onder de sporen door. Er komt een fietstunnel tussen het Stadsbalkon en een nieuwe ondergrondse fietsenstaling aan de zuidzijde van het station. Tussen station Groningen en station Groningen Europapark is al een vierde spoor aangelegd en ook het opstelterrein aan de achterkant van het station is verhuisd naar de Vork in Haren. Op de plek van het opstelterrein komt straks een nieuw stukje stad met ruimte voor wonen, werken en verblijven.

[advanced_iframe securitykey=”7f99baaa4e366aa0e6f7324b7bb01b2310278446″ src=”https://canadalaan.nl/wp-content/uploads/2020/06/Nieuwsbrief-december-2019.pdf”]

 

De ombouw van het station gebeurt op veel plekken op en rond station Groningen. Zo is ook station Groningen Europapark aangepakt en is er een nieuw opstelterrein in Haren gebouwd. Hier een overzicht van alle deelprojecten die onder Groningen Spoorzone vallen.

 

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen en de forse ingrepen die nodigzijn aan het spoor en het station. Kijk dan verder op de website van Groningen Spoorzone.