Glimina Chakor – Wijkwethouder Zuid

Glimina Chakor (GroenLinks) is de nieuwe Wijkwethouder Zuid
Stadsbeheer & Reiniging, Groen & Klimaatadaptatie, Duurzaamheid & Circulaire Economie, Inkoop, Integratie & emancipatie, Laaggeletterdheid, Toegankelijkheid, Evenementen

Zij stelt zich even voor: Ik heb Marokkaanse roots. In 2014 werd ik raadslid en later fractievoorzitter en lijsttrekker voor GroenLinks. Jarenlang heb ik gewerkt als maatschappelijk werker en heb ik mij met hart en ziel ingezet om de positie van vrouwen en kinderen in vaak kwetsbare situaties te verbeteren. Ik ben getrouwd met de liefste man van de wereld en samen hebben we drie kinderen. Het ultieme ontspanningsmoment is een lange wandeling, een goed boek lezen en leuke uitjes.

Ik heb een mooie uitdagende portefeuille met een mooie mix van Groene en Sociale onderwerpen. Ik ga me er hard voor maken dat mensen met dezelfde talenten dezelfde kansen krijgen. Ik heb er heel veel zin in om Groningen groener en duurzamer te maken.