Gezondsheidscentrum Canadalaan -UPDATE-

Nieuwe bestemming voor het schoolgebouw aan de Canadalaan 10.

img_2831
Canadalaan 10

Gezondheidscentrum

In de 2e helft van 2014 zal worden gestart met de verbouwing. Het schoolgebouw zal worden getransformeerd tot een gezondheidscentrum. De huidige bewoners van het pand zullen daarom, al dan niet met behulp van CareX, vertrekken naar een nieuwe bestemming.

Het initiatief voor het nieuwe gezondheidscentrum is afkomstig van de heer C.H. Winter, de eigenaar van Apotheek De Wiljes, welke thans is gevestigd aan het Overwinningsplein te Groningen. In het gezondheidscentrum zal een dokterspost en een fysiotherapie-praktijk worden gehuisvest.

De apotheek zal verhuizen van het Overwinningsplein naar de Canadalaan.

Verbouwing

De apotheek zal gebruik gaan maken van een moderne “medicijn-robot”, welke op de 1e-verdieping zal worden gerealiseerd. Het gebouw zal daartoe worden aangepast. Het gebouw wordt dus gedeeltelijk maximaal 1 verdieping hoog.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h5lInWdy70A[/youtube]

Bovendien zal de huidige H-vorm van het schoolgebouw worden omgebouwd naar een U-vorm, middels een kleine aanpassing aan de kanaalzijde.

img_2832
Canadalaan 10 en appartementen hoek Overwinningsplein/Canadalaan

Schetsontwerp

Het architectenburo KARLA UBELS bna is verantwoordelijk door de vormgeving, het schetsontwerp, het bestek en de bijbehorende tekeningen. Door het ontwerp zal een geleidelijke overgang ontstaan tussen de stedelijke uitstraling van het appartementencomplex aan het einde van de Canadalaan en de parkzijde aan de andere kant van het pand, welke deel uitmaakt van de ecologische hoofdstructuur. Het gebouw zal passend worden gemaakt voor deze functie en deze plek.

img_2834
Parkzijde aan de Canadalaan

Diverse projecten van architect: KARLA UBELS bna KARLA UBELS bna - filmpje

[youtube]http://youtu.be/p_9YMCsaSWU[/youtube]

Voorlopig ontwerp

Inmiddels is het voorlopige schetsontwerp beschikbaar voor publicatie op deze website, zodat de buurtbewoners kennis kunnen nemen van de (huidige status van de) plannen. Voor wat betreft het ontwerp dient te worden benadrukt dat dit slechts het plan in hoofdlijnen betreft en dat dit ontwerp als zodanig i.v.m. de omgevingsvergunning bij de gemeente Groningen zal worden ingediend. Het ontwerp zal moeten aansluiten bij de stedebouwkundige uitgangspunten voor het betreffende gebied. De welstandscommissie van de gemeente Groningen zal hier dus nog uitspraak over moeten doen en mede daarom kunnen materiaalkeuzes ook nog wijzigen.

Voorlopig ontwerp:

[gview file=”https://canadalaan.nl/extra/1325-GEZONDHEIDSCENTRUM-01-ontwerp-2.pdf”]

 

Stedebouwkundige uitgangspunten

 
Stedebouwkundige uitgangspunten:

[gview file=”https://canadalaan.nl/extra/Stedebouwkundige-uitgangspunten.pdf”]

Appotheek – alles over uw medicijnen nu ook via de app
U kunt nu alle informatie van Apotheek.nl ook raadplegen via een app op uw smartphone of tablet: de Appotheek.

In de Appotheek vindt u altijd en overal actuele informatie over medicijnen, aandoeningen en ziekten.

Download de Appotheek gratis via de AppStore of GooglePlay. U kunt de app ook zonder internetverbinding gebruiken.

screenshot app:

Bijsluiters zoeken:
[advanced_iframe securitykey=”7f99baaa4e366aa0e6f7324b7bb01b2310278446″ src=”http://www.apotheekkennisbank.nl/geneesmiddelen/bijsluiters/zoeken”]