Fietspad (of niet?) tussen de Canadalaan en botenhuis van Gyas.

Veel fietsers die gebruik maken van het fietspad over de Hoornsedijk of het fietspad vanaf de Canadalaan naar het Hoornsediep, zullen al wel hebben gemerkt dat de roeivereniging GYAS “aan de weg timmert”.

Er is door/voor Gyas een P-plaats gecreëerd, waarop diverse voertuigen worden gestald. Om die P-plaats te bereiken wordt regelmatig over het fietspad gereden met zware en gevaarlijke voertuigen, zoals de botenwagen met een lengte van tig-meters.

Kan dat allemaal maar zo? Als er een aanrijding gebeurt; hoe zit dat dan met de aansprakelijkheid? Kan Gyas zich beroepen op het “gedoogbeleid” van de gemeente? Is de betekenis of het plaatsen van verkeers(onder)borden nog wel van belang? (zie ook op deze wiki op de website van wikipedia.org)

De gemeente heeft de bebording inmiddels aangepast zie ook: [advanced_iframe securitykey=”7f99baaa4e366aa0e6f7324b7bb01b2310278446″ src=”https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2013-34212.html”]

Het is nog even wachten op een aanpassing van de rijbaan van het fietspad. Deze is immers nog steeds rood van kleur en dat schept nog enige verwarring. Is het nou een fietspad (gezien de kleur) of is het weggedeelte ook bestemd voor andere voertuigen (gelet op de borden?)

Hieronder een impressie van de “oude” situatie: