Fiduciaschool, aanschaf nestkastjes en extra lesmaterialen

De Fiduciaschool wil graag nestkastjes aanschaffen voor vogels in de buurt en om de school. Ook wil ze graag extra materialen, les/leermateriaal aanschaffen om de leerlingen bewust te maken van de vogels om hen heen. Ze willen de leerlingen leren welke soorten vogels er om hen heen zijn en hoe hun gedrag is. Daarom verrekijkers, een webcam in een vogelkastje. Deze krijgen een definitieve plek in de natuurateliers. Bij het plaatsen van de nestkasten willen ze graag schilderen met een kunstenaar die hen vogels leert schilderen zodat ze schilderijen van vogels kunnen maken. De buurt betrekken ze hier ook in door een folder met vogel tekeningen en info rond te brengen. De natuurdienst educatie ( NDE) en de IVN willen ze vragen voor het plaatsen van de nestkasten.

In uw brievenbus hebt u een schrijven ontvangen van de school. De Vereniging Bewoners Canadalaan ondersteunt dit initiatief van harte. U kunt uw stem uitbrengen via de link (even verderop in dit bericht).

Het Rabobank Stimuleringsfonds zorgt er jaarlijks voor dat een aantal van de ambities en ideeën verenigingen en stichtingen gerealiseerd kunnen worden.
Verenigingen, stichtingen en instellingen uit Groningen, Haren, Hoogkerk, Engelbert, Middelbert, Onnen en Noordlaren kregen van 15 december tot en met 21 februari de kans om een aanvraag in te dienen bij het Rabobank Stimuleringsfonds. Het resultaat: maar liefst 67 aanvragen! De jury heeft inmiddels de genomineerden bekend gemaakt. Nu is het tijd om stemmen te werven.

Juryronde

De jury heeft zich over alle aanvragen gebogen en uiteindelijk een keuze gemaakt. De aanvragen worden beoordeeld op de gestelde criteria en op creativiteit en originaliteit. Op basis van deze beoordeling zijn de nominaties per categorie gekozen. Uit de 67 aanvragen zijn 39 nominaties voortgekomen. Onderaan dit bericht vindt u een overzicht van de genomineerde projecten per categorie.

perfect  STEM NU op uw favoriete project!

De genomineerde verenigingen, stichtingen en instellingen gaan aan de slag om zoveel mogelijk digitale en schriftelijke stemmen te werven. Het woord is nu aan de inwoners van Groningen, Haren, Hoogkerk, Onnen, Glimmen, Noordlaren, Midlaren, Engelbert en Middelbert. Zij kunnen tot en met 15 april 2014 een stem uitbrengen op hun favoriete project.

Stem hier op uw favoriete project (hier klikken)!

Prijsuitreiking

Na 15 april worden alle stemmen geteld. Op donderdag 24 april worden alle genomineerde verenigingen, stichtingen en instellingen verwacht op Landgoed de Coendersborg. Hier wordt tijdens een feestelijke avond bekend gemaakt welke  verenigingen, stichtingen en instellingen dit jaar met een bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds hun wens in vervulling laten gaan.

[advanced_iframe securitykey=”7f99baaa4e366aa0e6f7324b7bb01b2310278446″ src=”http://www.fiduciaschool.nl”]