Omgeving van de Canadalaan bekijken via Sightsmap

De plekken waar mensen het vaakst foto’s maken, krijgen op de warmtekaart van Sightsmap een felgele kleur. Hotspots worden met andere woorden ook echt als zodanig weergegeven. De rode vlekken zijn wat minder in trek en in de donkere gebieden wordt verhoudingsgewijs erg weinig gefotografeerd. De data zijn afkomstig van Panoramio, een site van Google met foto’s van over de hele wereld. Panoramio gebruikt de geotags in de geüploade beelden om de kiekjes op de juiste locatie op een wereldkaart te pinnen.

Bij de populairste plekken vind je telkens een gekleurde Google-pin waarmee je allerlei extra informatie kan opvragen. Denk aan de plaats op de wereldranglijst (de top drie bestaat uit New York, Rome en Parijs), de lokale hotspots en een artikel op Wikipedia of in de reisgids Wikivoyage. Je kan meestal ook meteen doorklikken naar Google Streetview, reiswebsite Tripadvisor of – voor een heleboel foto’s uit het geselecteerde gebied – naar Panoramio zelf.

De rangschikking van Sightsmap is overigens niet alleen gebaseerd op de hoeveelheid foto’s die ergens wordt gemaakt, maar ook op het aantal Foursquare check-ins aldaar én de populariteit van de Wikipedia-pagina van de bewuste plek. Intussen zijn er al van meer dan vijftienduizend locaties warmtekaarten op straatniveau beschikbaar. Gewoon even inzoomen en je krijgt de mooiste en interessantste plekjes op een presenteerblaadje aangereikt.

Bron : de tijd

[advanced_iframe securitykey=”7f99baaa4e366aa0e6f7324b7bb01b2310278446″ src=”http://www.sightsmap.com/groningen canadalaan#” width=”100%” height=”600″]